Vaca olandeza perfecta


Ieri am avut o discutie cu Mircione, aka Hidoshi. A recunoscut intr-un final ca e un puturos ordinar. De ceva vreme am nesfirsite discutii cu el referitor la fotografie si nu am ajuns la nici o concluzie. E si greu cu el… Asa ca o sa vorbesc despre vaca olandeza perfecta si nu despre fotografia perfecta.

Vaca olandeza perfecta

Ce este vaca olandeza perfecta? Vaca olandeza perfecta este ceea ce vrei tu si nu ceea ce spune aparatul. Vaca trebuie sa iasa cum vrei tu pentru ca TU esti important. Vaca olandeza trebuie sa fie perfecta pentru tine si nu pentru aparat. Daca crezi ca trebuie sa fie perfecta pentru camera, mai bine fa altceva.

Camera spune ca este supraexpusa sau subexpusa dar asta nu conteaza. Aparatul pe care il folosesc de obicei supraexpune vaca olandeza asa ca tot timpul am setat exposure compensation la -0.7 sau -0.3. Dar am folosit si -5…

Are un ISO mare si zgomotul e agresiv? Nici o problema, incearca sa folosesti asta in favoarea ta. Nu itzi place WB al vacii olandeze? Schimba-l! Innorat, insorit, flash, tungsten ba chiar si setare manuala la ce temperatura vrei tu. Rezultatul conteaza. Catre final avem si clasicele elemente: aperture si shutter spead-ul. La buna dispozitie

Concluzie: vaca olandeza perfecta este ceea ce vrei tu si nu ceea ce itzi spune aparatul. Nu uita ca el este o masina, tu esti om.

Advertenties

~ door faurar op 8 september 2009.

Eén reactie to “Vaca olandeza perfecta”

  1. Bine bine, da’ vaca? Unde-i? Sau ii o metafora psihosociala?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: