te veel om te tellen…


Prea multe ca sa fie numarate. Ce? Bicicletele! Ai spune ca aici nu e tara olandezilor, ci a bicicletelor. Si normal, daca sint mai multe biciclete decit oameni.

biciclete olandeze bete

Tara asta este mica, iar piste pentru biciclete gasesti oriunde. E un mijloc de deplasare la indemina si nu consuma benzina. Bitziglul-ul e ieftin, chiar gratis. Politia Olandeza nu se mai ocupa de furtul de biciclete – asta i-ar ocupa tot timpul…

Spre deosebire de Romania, aici nu este ilegal ca doi, sau chiar trei oameni sa mearga pe o bicicleta. Normal, daca bicicleta rezista. Scirtz! Trosc! Poc! Sunetele se repeta. Asa fac bicicletele studentilor pe aici. Eee, daca trag de ele pina se fac praf! Un student pedaleaza. Pe portbagaj se afla celalalt student care, poate trage dupa el o valiza pe rotzi.

ass's heaven...

In familiile cu copii mici, se poarta, de obicei, bicicletele cu 3 locuri. Un parinte si doi copii – fiecare dintre prunci, asezati in scaune speciale: pe ghidon si deasupra rotii din spate. Exista si varianta atasarii in spate a unei semi-biciclete – o roata, un ghidon, un scaun si pedale. Si sa nu uitam de bicicleta cu roaba in fata. In acest caz, toti membri minori ai familiei stau in roaba. Care, cum – la gramada.

La sfirsitul primului razboi mondial, cind aliatii au patruns in Belgia si Olanda, soldatii nemti au inceput sa o stearga catre casa. Si asta foarte rapid. Bicicleta era oricum, un mijloc relativ rapid si la indemina. Asa ca o multime de biciclete au trecut in Germania. Este evident ca Olandezii nu ii suporta pe nemti dar asta a pus capac la toate. Peste asta, Olandezii nu au putut trece. In ziua de astazi, la orice intilnire de afaceri, daca Olandezilor nu le convine ceva le spun nemtilor: “Mai vorbim cind aduceti bicicletele inapoi”. Acestia ramin masca: nu stiau ca in afacere erau implicate biciclete.

Astept si eu ziua un care o sa ma pot plimba cu bicicleta prin Romania, ca aici: sa am piste amenajate si sa fiu respectat in trafic.

Advertenties

~ door faurar op 30 september 2009.

4 Reacties to “te veel om te tellen…”

  1. hihi,da si Neme cind vorbeam de Olanda mi`o explicat “mergi cu trenu’ din Germania, nu o sa`ti dai seama cind intri in Olanda, dar o sa vezi infernal de multe biciclete, si asa o sa stii!”. In alta dezordine de idei, da, mi s`o parut foarte reusit ca oamenii se deplaseaza cu bitzigle, nu li`i frica s`o faca, sunt respectati in trafic, si exista piste amenajate. Dincolo de dimensiunea ecologica, mai faci si umpic de miscare, ca in era Macdonaldsului, kiar nu strica! 😀 Una peste alta, pot sa va spun cum suna bitziglu varoiului meu faurar: pâc!pâc!pâc! zbf! asta mai ales cind ne incapatanam sa merem amandoi pe o bitza. :))
    Anyway, din punctu de vedere al unei “calatoare” pe portbagaj, va pot spune ca nu`i asa usor sa`ti tii ekilibrul, pe cit pare…

  2. apai mai ai ceva de asteptat. mie tocmai mi-au furat-o: legata cu doua lanturi, la 50 de metri de sectia de politie. m-am reprofilat pe role pentru restul anului. consecinta: doua basici la talpa stanga, 3 cazaturi (nu prea nasoale) si febra musculara perpetua.

    • Pai tocmai de aia ti-au furat-o ca era legat cu 2 lanturi. S-o fii gindit ca ii cinestieste ce valoare. Ia si tu un jaf de bitiglu, ce naiba.
      P.S. Mai dighes, bine ca am dat pasta comentariu tau ca era la spam. De ce oare?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: